Historien bag falafel


Der er usikkerhed omkring, hvor i Mellemøsten falafel oprindeligt stammer fra. Nogle mener, at de blev opfundet i de bibelske tider af koptiske kristne i Ægypten. De lavede friterede boller af mosede bønner, som de spiste i tiden op til påske, som erstatning for kød.

#Men også i Libanon og Syrien er der blevet lavet falafelboller i mange årtusinder. Man mener, at ordet »falafel« stammer fra arabisk »falfil«, som betyder peber.


#De to mest udbredte typer falafelboller er: den »jødiske falafel«, som er små kikærteboller lavet af grov kikærtemos. Og de mellemstore »arabiske falafel« lavet af fin kikærtemos.





7 GODE GRUNDE TIL AT SPISE KIKÆRTER



1 . Lavere kolesteroltal

Har du et højt kolesteroltal, har du større risiko for hjerteproblemer. Ved at spise madvarer med opløselige fibre som f.eks. kikærter, kan det være med til at sænke dit kolesteroltal på en mere naturlig måde.


2. Forebyggelse af diabetes

Undersøgelser tyder på, at kikærter kan være gavnlige i forhold til at korrigere koncentrationen af kolesterol i blodet, så det ikke overstiger normal niveauet. Hvilket kan hjælpe med at forebygge diabetes.


3. Farvel til oppuset mave

En god og sund kost med højt fiber indhold og sundt fedt, har en positiv effekt på ens tarmflora. Kikærters supergode indhold hjælper på at holde tarmen i balance. Bakterierne omsætter fibrene, som gør tarmoverfladem mindre irriteret.


4. Stabilt vægttab

Ved at spise fiberrige fødevarer hyppigt, kan det hjælpe med at effektivere dit vægttab. Fiber er kendt for at udspile maven, som giver en længere mæthedsfornemmelse.


5. God for huden

Et koreansk forskerhold har forestaget en undersøgelse, der viste, at delagere, som fulgte en diæt i 10 uger , som var lav-glykæmisk, fik færre bumser og mindre uren hud. Kikærter indeholder et lavt glykæmisk indeks.


6. Fyldt med protein

Kikærter har et højt protein indhold, og er derfor en glimrende kilde til dig der ønsker masser proteion. Kombinationen af kikærter og fuldkorn giver en mængde protein, som kan sammenliges med den mængde fra kød el. mejeriprodukter uden de høje kalorier el. mættede fedtstoffer.


7. Øget energi

Kikærter har et højt indhold af jern, som kan være med til at øge din energi. Jern er en integreret del af hæmoglobin, som transporterer ilt fra lungerne til alle koppens celler.